Moderne parterre have

Haveplan med planteliste

 

Opgaven lød på en moderne parterre have.

Kigget ned på bedet fra første sals balkon skulle overraske beskuerne. Pernille spillede tilbage med en snoet takshæk og vi kunne straks lide ideen. Udover kigget oppefra skulle det lange bed fungere forfra, fra to sider fordi vi bor i et dobbelthus med to indgange og haven skulle leve, når man i hele husets glaspartier længde fra alle rum kigger ud. Og haven fungerer! Jeg havde givet Pernille en liste over planter samt buske, som naboen og jeg var blevet enige om. Ud fra denne liste valgte Pernille de planter, som hun syntes fungerede sammen.

Jeg vidste godt, at bladforme- og farver skal afstemmes og at planterne skal passe sammen, når de blomstrer; men at skabe spændingen imellem et roligt bunddække og en irgrøn bambuslignende græsart, det vidste jeg godt, at mine evner ikke rakte til.

Fra tidligt forår lever haven. Påskeklokker, vibeæg, hasselbror, senere prærieliljer og Gribraltarazalear. Jeg er grafisk designer og jeg nød Pernilles sans for former og farver og hendes rolige fornuft.

Bed set fra syd på forskellige årstider

 

Haveplan med planteliste

Træer og buske

Haveplan med planteliste

Staude og løg

Fotos af bed, set fra havegangen

Nærbilleder af planter

 

Fotos af bed set fra huset

Har du spørgsmål eller vil du høre
nærmere om hvad jeg kan tilbyde?

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.