Græsplænen breder sig


Jeg har en gammel have med en stor græsplæne, og rundt langs kanten af græsplænen er der bed med forskellige buske og stauder.
Græsset er med tiden vokset længere og længere ind i selve bedet, så nu er det svært for mig at kommetil med plæneklipperen uden
også at klippe stauderne ned. Det gør det efterhånden meget besværligt og tidskrævende at klippe græsset.
Jeg vil selvfølgelig gerne undgå at grave stauderne op.
Hvad kan jeg gøre, for at græsset ikke breder sig ind i bedet?

Dit problem med græsset, der breder sig ind i bedet, kan løses ved at afgrænse græsset med f.eks. en stenkant ind mod bedet/jorden. Stenkanten definerer overgangen mellem de to forskellige flader, der mødes. Se fotoeksemplet nedenfor.
Det er kanterne, der blandt andet, skaber struktur, karakter, orden og ikke mindst ro for øjet i haven.
Foruden at have æstetisk funktion har kanter i høj grad også en praktisk funktion.

Det er f.eks. rækken af chaussésten mellem græsplæne og bed, der defi nerer afslutningen på græsplænen og begyndelsen på bedet med vedbend.
Hvis kanten ikke er defineret har man ikke det redskab, som kanten også er, til at styre plæneklipper og saks efter, når såvel græs som vedbend skal holdes klippet.
Når stenkanten omkring græsplænen er anlagt én gang for alle – er meget løst. Den gør vedligeholdelsen på lang sigt nemmere og gør at græsplænen, havens gulv, bliver markant og skarp i sit udtryk.

Sidebar

En kant af stål sammen med en klinke, lagt på kanten, er bare et eksempel på hvordan man kan definere afslutningen på græsplænen

En række chaussésten definerer afslutningen på græsplænen og begyndelsen på bedet med bunddække af vedbend. Når stenkanten er anlagt, én gang for alle, er meget løst. Den gør vedligeholdelsen nemmere på lang sigt da kanten bruges til at styre plæneklipper og saks efter, når såvel græs og vedbend skal holdes klippet.

Har du spørgsmål eller vil du høre
nærmere om hvad jeg kan tilbyde?

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.