Dahlia – Værd at vente på


Når jeg som havearkitekt planlægger de overordnede linier i haverne med bede og hække anbefaler jeg, at stauder/blomster placeres i tilknytning til terrassen og havens siddepladser iøvrigt, da stauder/blomster skal opleves på nært hold.
En af de mest populære stauder, som for mange står øverst på ønskelisten, når bedene skal fyldes, er pæon.
Pæon blomstrer kun i ca. 14 dage. En måde at få overdådige og store lækre blomsterhoveder som pæon, men i en meget lang periode, kan man få ved at lægge knolde af dahlia, for eksempel i mindre grupper, mellem grupperne af stauder. Dahlia blomstrer fra midt på sommeren (sidst i juli) til den første frost bider. Jeg er selv stor fan af Dahlia, fordi jeg elsker store blomsterhoveder og at plukke buketter.

Det gode ved Dahlia er også at de trives og udvikles når man klipper blomsterne. For hver en der bliver klippet, kommer der to nye.
Der er mange haveejere, der har opfattelsen af, at Dahlia er meget besværlige og arbejdskrævende at have med at gøre. Dahliaknolde kan ikke overvintre i jorden, da de ikke kan tåle frosten, og de skal derfor graves op i oktober, hvis man vil gemme dem til næste forår. Hvis man ikke vil gemme dem, kan man jo lade dem ligge i jorden og købe nye knolde næste forår. Det eri februar og marts måned, at knoldene kommer frem på hylderne i planteskolerne, og det er spændende at se, om der er kommet nye sorter.
De fås i et væld af farver – en utrolig forskellighed I form og farve. Udover at nyde og klippe blomster synes jeg også, det er en fornøjelse at fotografere dem.

Sidebar

For hver 1 blomst, der bliver klippet, kommer der 2 nye – så buketterne bliver større og større som ugerne går

Dahlia blomstrer fra slutningen af juli til frosten sætter ind

Har du spørgsmål eller vil du høre
nærmere om hvad jeg kan tilbyde?

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.